Galenica AB

R&D Scientist inom Analytisk utveckling till Galenica i tillväxt!

Älskar du att labba, arbeta självständigt och har du ett stort intresse för farmaceutisk analys och HPLC? Bli en del av Galenicas expansiva resa där bred akademisk kunskap kombinerat med industriell erfarenhet utvecklar och skapar innovativa läkemedelsprodukter för patientens bästa.

Om Galenica
Galenica AB grundades 1999 och verksamheten omfattar utveckling av nya läkemedel både i egen regi och för kunders räkning. Ett omfattande arbete bedrivs inom utveckling, GMP tillverkning och kvalitetskontroll av läkemedel och läkemedelsnära produkter. Galenica har tillstånd att tillverka och tillhandahålla material till kliniska prövningar och erbjuder även småskalig kommersiell läkemedelsproduktion. Bolagets patenterade läkemedel Ovixan®, en receptförskriven kräm mot psoriasis och eksem, är marknadsledande i Norden och säljs även på ett flertal utomnordiska marknader. Under 2018 lanseras Galenicas nya produktsatsning Oviderm® som är en mjukgörande kräm som används för att behandla torr hud. Huvudkontoret finns på Medeon Science Park i Malmö.

Arbetsuppgifter
Som R&D Scientist på Galenica kommer du att arbeta i projekt med fokus på både utveckling av våra egna läkemedel samt utvecklingsprojekt som vi bedriver för kunds räkning. Befattningen går in som Analysansvarig i olika projekt och deltar därefter i alla faser av produktutvecklingsprocessen med fokus på kvalificerat analysarbete inom farmaceutisk analysutveckling och tillhörande farmaceutisk produktkontroll. Detta innebär att man är inblandad i allt från uppstartsmöte i projektgruppen till att ansvara för analyser av stabilitetsstudier men även med metodutveckling och metodvalidering, främst vad gäller HPLC och frisättningsanalys. Vidare ansvarar Analysansvarig för att avrapportera laborativt och dokumentativt vad som utförts i projekten. Genom hela projektet ansvarar rollen för att analysaktiviteterna i projekten genomförs och samordnas med farmaci-, kvalitets- och produktionsavdelningen samt att uppföljning sker mot samtliga projektmedlemmar och projektledaren med avseende på resurser och deadlines ur ett analysperspektiv. Som R&D Scientist ingår du i en avdelning med cirka 11 kollegor och rapporterar till Head of Analytical Development.

Vem är du?
Du trivs som bäst i labbet och är en driven, självständig och initiativrik analytiker. Vidare förväntas du vara självgående och kunna planera och strukturera ditt eget arbete utifrån deadlines. Du är pedagogiskt lagd och har en hög samarbetsförmåga i projekten. Du bör vara kvalitetsmedveten och noggrann men samtidigt effektiv. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Övriga krav och önskemål:
• Krav – Akademisk examen som civilingenjör med inriktning mot analytisk kemi eller motsvarande
• Krav – Minst två års arbetslivserfarenhet av farmaceutisk analys samt av HPLC
• Krav – Dokumentera och rapportera obehindrat på både svenska och engelska
• Meriterande – Erfarenhet av att arbeta med UPLC, frisättningsanalys, titrering och vattenhaltsbestämningar 
• Meriterande – Erfarenhet av att arbeta enligt experimentell design och riskutvärderingar
• Meriterande – Dokumenterade GMP kunskaper
• Meriterande – Arbetslivserfarenhet av utrustningskvalificering
• Meriterande – Erfarenhet av att arbeta med biologiska läkemedel och med mikrobiologiska analyser

Vi erbjuder
Galenica står inför en kraftig expansion de kommande åren och det innebär möjligheter för medarbetare som delar företagets ambition. Med rätt driv har du stora möjligheter att påverka din egen utveckling och framtid i bolaget. Avtalsmässigt erbjuds konkurrenskraftiga anställningsvillkor. Företagsklimatet präglas av kvalitet, servicefokus, flexibilitet och prestigelöshet. Stämningen är familjär där idéer välkomnas och insatser syns.

Allmän information
Vi söker i denna rekrytering en tillsvidareanställning på 100 %. Provanställning kan bli aktuellt. Placering på vår anläggning på Medeon Science Park i Malmö. Tillträde är beräknat till den 2:e januari 2019 eller så fort som möjligt beroende på sökandes uppsägningstid. Urval kommer att ske löpande så vi ser gärna att du skickar in din ansökan omgående dock senast den 25:e november 2018. För frågor om tjänsten var vänlig kontakta HR manager Christofer Gillborg på christofer.gillborg@galenica.se eller 040-321030.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40 timmar i veckan
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2018/10
Publicerat 2018-11-05
Sista ansökningsdag 2018-11-25

Return to job vacancies